Monday, 24 August 2015

Prajitura invizibila de mere. Gâteau invisible aux pommes. Invisible apple cake

Această prăjitură făcea furori pe blogurile franţuzeşti cu ceva timp în urmă şi de când am aflat de ea mi-am zis că trebuie să o fac, deoarece prăjiturile cu mere sunt preferatele mele. Prăjitura este atât de bună şi răcoritoare, încât a devenit rapid preferata familiei. Este simplă, cu ingrediente puţine şi deosebit de bună.
Dacă doriţi va dau şi câteva idei pentru topping: caramel sărat, îngheţată, frişcă. Oricum, prăjitura este delicioasă ca atare, (nu-i mai trebuie nici un topping). Sursa vine de aici.

Avem nevoie de:
  • 1 kg de mere tari
  • 20 gr zahăr + 30 gr zahăr ptr tapetat forma
  • 2 ouă
  • 30 gr unt topit + 30 gr unt moale pentru uns forma
  • 100 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 130 ml lapte (eu am pus 150 ml)
Cum procedăm:
Mixăm bine ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Adăugăm 30 gr unt topit, amestecăm, apoi adăugăm treptat făina şi praful de copt. Amestecăm bine. Adăugăm şi laptele şi omogenizăm bine.
Spălăm merele şi le curăţăm de coajă. Le feliem la mandolină, dacă nu aveţi această ustensilă le feliaţi cât mai subţire. Punem feliile de mere în compoziţia pe care am preparat-o mai devreme şi amestecăm bine cu mâna sau cu o paleta astafl încât toate merele să fie îmbibate. Tapetăm o formă rotundă de 26 cm cu 30 gr unt moale şi zahăr, punem compoziţia şi dăm la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 50 de minute. Servită rece este foarte, foarte bună!
Poftă bună!

Gâteau invisible aux pommes


Ingrédients:
  • 20 g sucre roux + 30 g pour le moule
  • 2 œufs
  • 30 g de beurre + 30 g pour le moule
  • 100 g de farine
  • 1 sachet de levure chimique
  • 1 sachet sucre vanillée
  • 13 cl de lait
  • 1 kg de pommes

Préparation:
Fouettez ensemble les œufs et 20 g de sucre roux jusqu'à ce que le mélange devienne mousseux. Ajoutez 30 g de beurre fondu, puis la farine, la levure et le sucre vanillé. Délayez avec le lait.
Préchauffez le four à 180°C.
Lavez, épluchez et ôtez le cœur et les pépins des pommes. Coupez-les en quartiers et tranchez des tranches très fines. L'idéal, c'est avec une mandoline. C'est plus rapide qu'avec une râpe ou un couteau (même si, au pire, vous pouvez utiliser l'un ou l'autre), et vos tranches seront bien plus fines et jolies
Incorporez ensuite les pommes tranchées à la préparation.
Beurrez généreusement un moule avec les 30 g de beurre restant et saupoudrez de 30 g de sucre roux
Versez la préparation dans le moule. Enfournez pendant 35 à 40 minutes, la surface doit être dorée.
Laissez tiédir avant de démouler.

Invisible apple cake


We need:

  • 1 kg of firm apples 
  • 20 g sugar + 30 g sugar for the mold
  • 2 eggs
  • 30 g melted butter + 30 g soft butter for the mold
  • 100 g flour
  • 1 sachet baking powder
  • 2 sachets vanilla sugar
  • 130 ml milk (I put 150 ml)

Preparation:
Whisk together the eggs and 20 g of brown sugar until foamy. Add 30 g of melted butter, then the flour, the baking powder and vanilla sugar. Dilute with milk.
Preheat oven to 180 ° C.
Wash the apples and peel them. Slice the apples thinly with the mandolin, if you don’t have this tool slice the apples with a good knife. Put apple slices in the composition and mix well by hand or with a palette so that all slices are coated. Coat a mold of 20 cm (I used a mold of 26 cm) with 30 gr soft butter and sugar, add the cake composition and bake in a preheated oven at 180 C for 50 minutes. Served cold is very, very good!
Enjoy!
If you want to make this cake with pears, you can find here the recipe.


3 comments:

  1. This looks wonderful but I am not sure enough of myself to convert
    20g, 30g, 10g, sachet, and 150 ml to ounces and/or cups. Can anyone help. Thank you very much.

    ReplyDelete
  2. I have the same problem...how many grams for a sachet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 sachet of vanilla sugar contains 8 grams and 1 sachet of baking soda contains 16 grams.

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...