Saturday, February 27, 2016

Briosa sarata

Această brioşă în varianta sărată este delicioasă, pufoasă, şi avantajul este că putem să o umplem cu ce ne place sau cu ce avem la îndemână: jambon, salam, caşcaval, ierburi aromatice etc.
Avem nevoie de:
  • 500 gr făină albă
  • 225 ml lapte călduţ
  • 40 ml ulei
  • 3 linguriţe zahăr
  • 9 gr sare
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscată
Pentru umplutură:
  • 120 gr şuncă
  • 120 gr emmental
Cum procedăm:
Amestecăm drojdia cu zahărul, laptele călduţ şi lăsăm 10 minute. Într-un bol punem făina, sarea amestecul de drojdie, uleiu, oul şi amestecăm bine. Când aluatul prinde consistentă îl transefam pe masa de lucru şi-l frământăm 10 minute. Obţinem un aluat nelipicios. Aluatul îl punem într-un bol uns cu ulei, îl acoperim cu folie de plastic şi-l lăsăm la crescut 2 ore. Tăiem cubuleţe mici şunca şi branza. După ce aluatul a crescul îl transefram pe masa de lucru şi-l întindem într-o foaie potrivită ca grosime şi-l decupăm cu ajutorul unui cerc de 7 cm. Luăm câte un cerc şi-l aplatizăm puţin, punem bucăţele de şuncă şi brânză, apoi închidem bine şi formăm o bilă uniformă. Procedăm aşa până termină aluatul, bilele formate le aşezăm într-o tavă rotundă (28 cm) unsă cu ulei şi pudrată cu făină. Lăsăm puţin spaţiu între bile pentru că acestea vor mai creşte. Ungem bilele cu un ou bătut, le acoperim cu folie de plastic şi le lăsăm încă o ora să crească. După o ora vedem că ele au mai crescut, le ungem cu oul rămas şi le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 30 de minute.
Poftă bună!

4 comments:

  1. Une très belle idée cette brioche salée. Cette belle présentation donne vraiment envie de se servir !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...