Thursday, April 13, 2017

Guguluf / cozonac sărat cu verdeţuri şi ouă. Kougelhopf salé aux herbes et aux œufs. Savoury kugelhopf with herbs and eggs

Anul acesta de sărbătorile pascale mi-am dorit să am pe masă un alt fel de cozonac, nu dulce, ci sărat. Acest cozonac aperitiv este foarte aromat, gustos dar şi aspectuos datorită ouălor care dau un plus de culoare.

Ingrediente:

  • 200 ml lapte călduţ 
  • 1 plic drojdie uscată 
  • 500 gr făină 
  • 1 linguriţă zahăr 
  • 200 gr unt 
  • 2 ouă 
  • 200 gr bacon 
  • ½ legătură pătrunjel 
  • 2 legături arpagic 
  • 1 praf chimen măcinat 
  • 9 ouă fierte 


Preparare:
Într-un bol punem laptele călduţ, drojdia, zahărul şi lăsăm 10 minute până când drojdia face spumă la suprafaţă.
Într-o tigaie prăjim uşor baconul. Adăugăm untul.
Tocăm mărunt arpagicul şi pătrunjelul.
După ce drojdia s-a hidratat, adăugăm făina, sarea, ouăle, chimenul, verdeţurile, baconul şi untul topit. Frământăm până obţinem un aluat nelipicios. Lăsăm aluatul să dospească timp de o oră.
Ungem o formă de guguluf cu ulei şi o pudrăm cu făină.
Împărţim aluatul în două părţi egale.
Aşezăm un strat de aluat, apoi aşezăm ouăle şi terminăm cu al doilea stat de aluat. Mai lăsăm aluatul să crească timp de 30 de minute.
Încălzim cuptorul la 200 C. Coacem guguluful timp de 45 de minute.
Pudrăm cu paprika dulce.
Poftă bună!

Kougelhopf salé aux herbes et aux œufs 


Ingrédients :

  • 200 ml de lait tiède
  • 1 sachet de levure sèche
  • 500 g de farine
  • 1 cuillère à café de sucre
  • 200 g de beurre
  • 2 œufs
  • 200 g de bacon
  • ½ bouquet de persil
  • 2 bouquet de ciboulette
  • 1 pincée de cumin moulu
  • 9 œufs durs

Préparation :
Dans un bol, mettez le lait tiède, la levure, le sucre et laissez 10 minutes jusqu'à ce qu’une mousse se forme à la surface.
Dans une casserole faire frire légèrement le bacon. Ajoutez le beurre.
Hachez finement la ciboulette et le persil.
Après que la levure a été hydratée, ajoutez la farine, le sel, les œufs, le cumin, les herbes, le bacon et le beurre fondu. Pétrissez pour obtenir une pâte élastique. Laissez la pâte lever une heure.
Huilez et farinez une moule à kougelhopf.
Diviser la pâte en deux parties égales.
Placez une couche de pâte, puis placez les œufs et terminez avec le deuxième marceau de pâte. Laissez lever la pâte 30 minutes.
Préchauffez le four à 200 C. Faites cuire le kougelhopf au four pendant 45 minutes.
Saupoudrez de paprika doux.
Bon appétit !


Savoury kugelhopf with herbs and eggs


Ingredients:

  • 200 ml of lukewarm milk
  • 1 sachet of dry yeast
  • 500 g flour
  • 1 teaspoon of sugar
  • 200 g butter
  • 2 eggs
  • 200 g bacon
  • ½ bunch of parsley
  • 2 bunch of chives
  • 1 pinch ground cumin
  • 9 hard boiled eggs

Preparation:
In a bowl, put the warm milk, yeast, sugar and leave 10 minutes until a foam forms on the surface.
In a saucepan fry the bacon. Add the butter.
Finely chop chives and parsley.
After the yeast has been hydrated, add flour, salt, eggs, cumin, herbs, bacon and melted butter. Knead to obtain an elastic dough. Let rise one hour.
Oil and flour a kougelhopf pan.
Divide the dough into two equal parts.
Place a layer of dough, then place the eggs and finish with the second piece of dough. Let the dough rise 30 minutes.
Preheat the oven to 200 C. Bake the kougelhopf in the oven for 45 minutes.
Sprinkle with sweet paprika.
Enjoy!
















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...