Monday, 1 May 2017

Cupcakes sărate cu pate de iepure. Cupcakes salés au pâté de lapin. Savoury Cupcakes with Rabbit Pâté

În ultimul timp am renunţat să mai fac prăjituri şi asta pentru că familia mi-a reproşat că fac prea multe dulciuri. ☹ Însă mi-a venit ideea să fac cupcakes, dar nu dulci, ci în varianta sărată. 😉
Aceste cupcakes aperitiv sunt ideale pentru orice ocazie, arată foarte bine şi le putem face cu diverse toppinguri: crema de brânză, mascarpone, icre etc.
Astăzi m-am oprit la pate. Îmi era dor de pate de casă şi întâmplarea a făcut să nu găsesc ficat de pui ci ficat de iepure. Cu atât mai bine. Dacă doriţi puteţi să ornaţi aceste cupcakes cu ouă de prepeliţă, de altfel asta era şi intenţia mea, dar până la urmă le-am lăsat aşa, mai simplu.
Ingrediente :
Pentru cupcakes :

  • 240 gr făină   
  • 1 plic praf de copt 
  • 100 ml ulei 
  • 225 ml kefir 
  • 3 ouă 
  • 4 cepe verzi 
  • 5 fire pătrunjel tocat 
  • 3 fire cimbru 
  • 50 gr brânză emmental rasă 
  • 200 gr jambon tăiat cubuleţe 
  • sare, piper 

Pentru pateul de iepure :

  • 412 gr ficat iepure 
  • 150 gr unt 
  • cimbru 
  • 1 foaie dafin 
  • 200 ml vin demidulce 
  • 50 ml cointreau 
  • 150 ml smântână pentru frişcă 


Preparare :
Tocăm ceapă verde şi o călim în puţin ulei.
Într-un bol amestecăm ouăle, kefirul, uleiul. Adăugăm treptat făina şi praful de copt, amestecând continuu. Adăugăm ceapa verde călită, jambonul, brânza, sare şi piper. Compoziţia obţinută o repartizăm în forme de muffins şi le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 25 de minute.
Tocăm ceapa albă şi o călim în puţin ulei. Când aceasta este translucidă, adăugăm ficatul de iepure spalat şi tăiat în bucăţi potrivite. Adăugăm foaia de dafin şi o crenguţă de cimbru. Adăugăm vinul şi cointrea-ul şi acoperim tigaia. Lăsăm la foc potrivit şi învârtim din când în când ficatul. Dacă viul scade prea mult mai adăugăm puţină apă. Când ficatul este gata, aprox.15 min îl punem deoparte şi lăsăm să se răcească.
Mixăm smântâna până obţinem o frişcă consistentă şi aerată.
Măcinăm ficatul de iepure cu untul la robot până obţinem o pastă fină. Adăugăm sare şi piper după gust.
Încorporăm frişca în pasta de ficat. Repartizăm pateul pe brioşe cu ajutorul unui poche a douille.
Poftă bună!


Cupcakes salés au pâté de lapin 


Ingrédients :

  • Pour les muffins :
  • 240 g de farine
  • 1 sachet de levure chimique
  • 100 ml d'huile
  • 225 ml kéfir
  • 3 œufs
  • 4 oignons verts
  • persil
  • thym
  • 50 g de fromage rappé Emmental
  • 200 g de jambon coupé en dés
  • sel, poivre

Pour le pâté de lapin :

  • 412 g de foie de lapin
  • 150 g de beurre
  • thym
  • 1 feuille de laurier
  • 200 ml de vin demi-doux
  • 50 ml Cointreau
  • 150 ml de crème à la crème fouettée

Préparation :
Hachez l’oignon verts et faites-la revenir dans une poêle avec un peu d’huile.
Dans un bol, mélangez les œufs, l'huile et le kéfir. Ajoutez peu à peu la farine et la levure chimique en remuant constamment. Ajoutez l’oignon, le jambon, le fromage, le sel et le poivre. Répartissez la pâte en moules de muffins et faites-les cuire au four préchauffé à 180 ° C pendant 25 minutes.
Hachez l'oignon blanc et faites-la revenir dans un peu d'huile. Quand il est translucide, ajoutez le foie de lapin lavé et coupées en morceaux. Ajoutez la feuille de laurier et une branche de thym. Ajoutez le vin et le Cointreau et couvrez la casserole. Faites cuire le foie à feu moyen et tournez de temps en temps le foie. Si nécessaire, ajoutez un peu d’eau. Lorsque le foie est cuit env.15 minutes mettez-le de côté et laissez-le refroidir.
Dans un bol, fouettez la crème jusqu'à l'obtention d’une chantilly ferme.
Mixez dans le robot le foie de lapin et le beurre jusqu'à l'obtention d’un pâté fin. Incorporez la chantilly dans le pâté. A l’aide d’une poche à douille cannelée répartissez le pâté au-dessus de muffins.
Bon appétit !

Savoury Cupcakes with Rabbit Pâté


Ingredients:
For the muffins:

  • 240 g flour
  • 1 sachet of baking powder
  • 100 ml of oil
  • 225 ml kefir
  • 3 eggs
  • 4 green onions
  • parsley
  • thyme
  • 50 g of grated Emmental cheese
  • 200 g diced ham
  • salt pepper

For the rabbit pâté:

  • 412 g of rabbit liver
  • 150 g butter
  • thyme
  • 1 laurel leaf
  • 200 ml medium sweet wine
  • 50 ml Cointreau
  • 150 ml cream with whipped cream

Preparation:
Chop the green onion and fry them in a pan with a little oil.
In a bowl, mix the eggs, kefir and oil. Add the flour and baking powder gradually, stirring constantly. Add onion, ham, cheese, salt and pepper. Divide the dough into muffin molds and bake in a preheated oven at 180 ° C for 25 minutes.
Wash and cut in medium piece the rabbit liver.
Chop the white onion and fry in a little oil. When it is translucent, add the rabbit liver. Add the bay leaf and a thyme branch. Add the wine and the Cointreau and cover the pan. Cook the liver over medium heat and turn the liver from time to time. If necessary, add a little water. When the liver is cooked about 15 minutes set it aside and let it cool.
In a bowl, whip the cream until a firm whipped cream is obtained.
Place the liver and butter in a food processor and blend for a few minutes until obtain a smooth pâté. Incorporate the whipped cream into the pâté. Using a piping bag with star tip, make swirls over muffins.
Enjoy !





















No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...