Tuesday, 18 July 2017

Prăjitură cu zarzăre şi bezea. Gâteau meringué aux abricots. Apricot meringue cake

Aceasta este prăjitura cea mai des preparată de mama mea. Însă o preferă cu vişine sau cu mere. Avantajul este că o putem face cu oricare alt fruct, sau de ce nu cu mai multe fructe combinate.

Eu am dublat cantităţile, deci dacă doriţi o prăjitură mai mică, folosiţi ca unitate de măsură 10 linguri şi 4 ouă. Iată încă o prăjitură uşor de făcut, cu ingrediente la îndemână şi necostisitoare. Să mai spun cât este de delicioasă?

Ingrediente:
  • 20 linguri făină 
  • 20 linguri zahăr 
  • 20 linguri lapte 
  • 20 linguri ulei 
  • 1 plic praf de copt 
  • 8 gălbenuşuri 
  • 8 albuşuri 
  • 700 gr zarzăre 
  • 5 linguri zahăr 

Preparare:
Încălzim cuptorul la 180 C.
Mixăm gălbenuşurile cu 20 linguri zahăr până când acestea se deschil la culoare. Adăugăm laptele, uleiul şi făină cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm bine.
Compoziţia o turnam într-o tavă (de 25/37 înalta de 7 cm) tapetata cu ulei şi făină. Coacem prăjitura timp de 10 minute.
În acest timp spălăm zărzărele şi le ştergem de apă. Le tăiem în jumătate şi eliminăm sâmburii.
După 10 minute scoatem prăjitura din cuptor, aşezăm fructele şi dăm la cuptor pentru încă 20 de minute.
Mixăm albuşurile cu 5 linguri de zahăr până obţinem o bezea fermă. O turnăm peste prăjitură, nivelăm sau facem dungi cu racleta zimţată (sau cu furculiţa) şi mai coacem pentru încă 15 minute, scăzând temperatura la 150 C.
Poftă bună!

Gâteau meringué aux abricots


Ingrédients :

  • 20 cuillères à soupe de farine
  • 20 cuillères à soupe de sucre
  • 20 cuillères à soupe de lait
  • 20 cuillères à soupe d'huile
  • 1 sachet de levure chimique
  • 8 jaunes d'œufs
  • 8 blancs d'œufs
  • 700 g abricots
  • 5 cuillères à soupe de sucre

Préparation :
Préchauffez le four à 180 ° C.
Mixez les jaunes d’œufs avec 20 cuillères à soupe de sucre jusqu'à ce qu'ils éclaircissent. Ajoutez le lait, l'huile puis versez la farine et la levure tamisées. Mélangez bien.
Versez la pâte dans un moule (25/37 cm, haute de 7 cm) huilé et fariné. Faites cuire le gâteau pendant 10 minutes.
Pendant ce temps, lavez les abricots et séchez-les. Coupez les fruits en deux et enlevez les noyaux.
Après 10 minutes, sortez le gâteau du four, placez les fruits et faites -le cuire au four pendant 20 minutes.
Mixez les blancs d'œufs et 5 cuillères à soupe de sucre jusqu'à l’obtention d’une meringue ferme. Versez la meringue au-dessus du gâteau, lissez à l’aide d’une spatule. Vous pouvez former des petites vagues à l'aide d'une fourchette ou avec la spatule dentée. Faites cuire le gâteau pour encore 10 - 15 minutes en baissant le four à 150°C, jusqu’à ce le meringue soit doré.
Bon appétit !

Apricot meringue cake


Ingredients:
  • 20 tablespoons flour
  • 20 tablespoons sugar
  • 20 tablespoons milk
  • 20 tablespoons of oil
  • 1 sachet of baking powder
  • 8 yolks
  • 8 egg whites
  • 700 g apricots
  • 5 tablespoons sugar
Preparation:
Preheat the oven to 180 ° C.
Mix the egg yolks with 20 tablespoons of sugar until they turn lighter. Add milk, oil and then add the sifted flour and baking powder. Mix well.
Pour the dough into a mold (25/37 cm, 7 cm high) oiled and floured. Bake for 10 minutes.
Meanwhile, wash the apricots and dry them. Cut the fruit in half and remove the seeds.
After 10 minutes, remove the cake from the oven, place the fruit and bake for 20 minutes.
Mix the egg whites with 5 tablespoons of sugar until obtain a firm meringue. Pour the meringue over the cake, smooth with a spatula. You can form small waves with a fork or with the toothed spatula. Reduce the temperature at 150 ° C and bake the cake for another 10 - 15 minutes, until the meringue is lightly browned.
Enjoy!

















No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...