Monday, January 22, 2018

Iepure cu muștar. Lapin à la moutarde. Rabbit with mustard

Bucătăria franțuzească este pe placul meu, iar una din rețetele clasice este iepurele cu muștar. Friptura iese foarte fragedă și aromată, v-o recomand.

Ingrediente:

  • 1,8 kg carne de iepure 
  • 1 pahar ulei 
  • 1 legătură de cimbru 
  • 1 pahar muștar dulce 
  • 1 pahar vermut alb 
  • 1 pahar apă 
  • 2 prafuri de sare 
  • 1 praf piper 
  • ½ pahar smântână 


Preparare:
Încălzim cuptorul la 180 C.
Spălăm carnea și punem într-o tavă unsă cu ulei. Stropim carnea cu vermut, o ungem cu ulei, presărăm sare, piper apoi o ungem cu muștar. Punem crenguțe de cimbru printre bucățile de carne.
Punem apa în tavă, acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 45 de minute. După 45 de minute întoarcem carnea și mai lăsăm 40 de minute acoperit și 5 minute descoperit.
Luăm 3 linguri din zeamă de la friptură și amestecăm cu smântâna. Punem sosul într-o sosieră caldă.
Servim friptura cu piure de cartofi, orez sau cartofi natur.
Eu l-am servit cu piure de cartofi și câteva roșii cherry pe care le-am rumenit ușor în puțin ulei.
Poftă bună!


Lapin à la moutarde


Ingrédients :

  • 1,8 kg lapin découpé
  • 1 verre d'huile
  • 1 lien de thym
  • 1 verre de moutarde douce
  • 1 verre de vermouth blanc
  • 1 verre d'eau
  • 2 pincées de sel
  • 1 pincé de poivre 
  • ½ tasse de crème fraîche

Préparation :
Préchauffez le four à 180 ° C.
Lavez la viande et mettez-la dans un bac graissé avec de l'huile. Arrosez la viande de vermouth, badigeonnez-la d'huile, saupoudrez de sel, du poivrer puis oindrez-la de moutarde. Ajoutez des brindilles de thym parmi les morceaux de viande.
Versez l'eau dans le bac, couvrez le bac d’une feuille d'aluminium. Portez le bac au four pour un cuisson de 45 minutes. Après 45 minutes, retournez la viande et laissez cuire 40 minutes couvert et 5 minutes découvert.
Prenez 3 cuillères à soupe de jus de cuisson et mélangez avec de la crème fraîche. Mettez la sauce dans une saucière chaude.
Servez avec de la purée de pommes de terre, du riz ou des pommes de terre à l’anglaise.
Je l'ai servi avec de la purée de pommes de terre et quelques tomates cerises légèrement frites dans un peu d'huile.
Bonne appétit !

Rabbit with mustard


Ingredients:

  • 1.8 kg of rabbit 
  • 1 glass of oil
  • 1 bunch thyme 
  • 1 glass of sweet mustard
  • 1 glass of white vermouth
  • 1 glass of water
  • 2 pinches of salt 
  • 1 pinch of pepper
  • ½ cup of cream fraiche

Preparation:
Preheat the oven to 180° C.
Wash the meat and put it in a tray greased with oil. Drizzle the meat with vermouth, brush it with oil, sprinkle with salt, pepper and then anoint with mustard. Add sprigs of thyme among the meat pieces.
Pour the water into the tray, cover the tray with aluminium foil. Bring the tray to the oven for 45 minutes. After 45 minutes, turn the meat and cook for 40 minutes covered and 5 minutes uncovered.
Take 3 tablespoons of cooking juice and mix with cream fraiche. Put the sauce in a warm gravy boat.
Serve with mashed potatoes, rice or simple boiled potatoes.
I served with mashed potatoes and some cherry tomatoes lightly fried in a little oil.
Enjoy!








2 comments:

  1. Ce bine arata friptura ! Cu prima ocazie incerc si eu aceasta reteta ! O primavara frumoasa iti doresc, Simona !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc draga Geta. Sper ca friptura sa fie pe placul tau.
      Iti doresc de asemenea sa ai o primavara frumoasa!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...